MALZEMELER
|
|||
1 KG KUZU CİĞERİ
3 ADET PATATES
1,5 SU BARDAĞI UN
TUZ
KARABİBER
|
KIZARTMAK İÇİN
SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN
BİR TUTAM DEREOTU
MAYDANOZ
DOMATES
|
||
Ciğeri küçük küçük doğrayın ve yıkayıp süzgece alın. Una tuz ve
karabiberi koyup geniş bir kaba alın. Süzen ciğerleri mutfak havlusuyla iyice
kurulayıp una bulayın. Kızgın yağda önce küp küp doğradığınız patatesleri
kızartın. Ciğerleri tekrar kuru bir süzgece alın ve sallayarak fazla ununu
temizleyin. Patateslerden sonra kızgın yağda ciğerleri bir iki dakika kızartıp
mutfak havlusu serili bir tabağa alın. Kızarmış patatesleri ciğerle birlikte
servis tabağına alarak tere otu , maydonoz ve domatesle istediğiniz gibi
süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder