6 Temmuz 2016 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ



MALZEMELER

 

1 KG KUZU CİĞERİ

3 ADET PATATES
1,5 SU BARDAĞI UN
TUZ
KARABİBER


KIZARTMAK İÇİN
SIVI YAĞ

ÜZERİ İÇİN
BİR TUTAM  DEREOTU
MAYDANOZ
DOMATES



TARİFİN HAZIRLANIŞI
Ciğeri küçük küçük doğrayın ve yıkayıp süzgece alın. Una tuz ve karabiberi koyup geniş bir kaba alın. Süzen ciğerleri mutfak havlusuyla iyice kurulayıp una bulayın. Kızgın yağda önce küp küp doğradığınız patatesleri kızartın. Ciğerleri tekrar kuru bir süzgece alın ve sallayarak fazla ununu temizleyin. Patateslerden sonra kızgın yağda ciğerleri bir iki dakika kızartıp mutfak havlusu serili bir tabağa alın. Kızarmış patatesleri ciğerle birlikte servis tabağına alarak tere otu , maydonoz ve domatesle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder