12 Temmuz 2016 Salı

Hintpare Tatlısı

MALZEMELER
Hamuru için:
125 tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı vanilya
Yarim çay bardağı irmik
Aldığı kadar un (ben 3 su bardağından biraz az kullandım)
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı

hazırlama süresi: 30  dakika
      pişirme süresi: 30  dakika

TARİFİN HAZIRLANIŞI
Tatlı için ilk önce şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbetin içine limon suyu sıkılır ve orta ısıda 10 dakika kaynatılır. Hazır olan şerbeti kenara soğuması için alınır.Hamuru için bir kabın içine un hariç bütün malzemeler eklenip güzelce birbirine yedirilir. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur. Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Hamur bitene kadar devam edilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılır ve daha küçük bir tepsiye alınıp üzerlerine şerbeti dökülür. Tepsinin üzeri kapatılır ve şerbetini çekmesi beklenir. Tatlılar hazır olduktan sonra dileğiniz gibi süsleyip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder