MALZEMELER
|
Hamuru
için:
125
tereyağ (oda sıcaklığında)
2
yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su
bardağı hindistan cevizi
2
çorba kaşığı pudra şekeri
1
çay bardağı sıvı yağ
2
tatlı kaşığı kabartma tozu
2
tatlı kaşığı vanilya
Yarim
çay bardağı irmik
Aldığı
kadar un (ben 3 su bardağından biraz az kullandım)
Şerbeti
için:
2 su
bardağı şeker
2, 5
su bardağı su
Birkaç
damla limon suyu
Üzeri
için:
Ayırdığımız
yumurta sarısı
hazırlama
süresi: 30 dakika
pişirme süresi: 30 dakika
|
Tatlı için
ilk önce şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya
bırakılır. Kaynayan şerbetin içine limon suyu sıkılır ve orta ısıda 10 dakika
kaynatılır. Hazır olan şerbeti kenara soğuması için alınır.Hamuru için bir
kabın içine un hariç bütün malzemeler eklenip güzelce birbirine yedirilir. Unu
azar azar ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur. Hamurdan parçalar
kopartılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Hamur bitene kadar devam edilir ve
üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılır ve daha küçük bir
tepsiye alınıp üzerlerine şerbeti dökülür. Tepsinin üzeri kapatılır ve
şerbetini çekmesi beklenir. Tatlılar hazır olduktan sonra dileğiniz gibi
süsleyip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder