MALZEMELER
|
Hamuru İçin:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı sirke,
1 fiske tuz,
5 su bardağı un.
Açmak İçin:
Nişasta.
Ortası İçin:
250 gr ceviz.
Üzeri İçin:
200 gr tereyağı.
Şerbeti İçin:
5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon suyu.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Şerbeti
için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım. İçine limon suyunu
ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Hamuru için; bir kaba tüm malzemeyi koyalım
ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.(eğer hamur çok yumuşak olursa biraz
daha un ilave edilebilir) Hamuru yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim. Hamuru 40
bezeye ayıralım.10 adet bezeyi teker teker nişasta yardımıyla tabak
büyüklüğünde açalım. Aralarına bol nişasta serperek açtığımız yufkaları (10
katı ) üst üste dizelim. Sonra merdaneyle tepsinizin büyüklüğünde açalım ve
tepsiye yerleştirelim.(bu aşamada isterseniz araya ince bir kat ceviz döşeye
bilirsiniz ben sadace orta kata ceviz koydum) 10 adet bezeyi de aynı şekilde
açalım ve tepsiye yerleştirelim.(böylece baklavanın ortasına gelmiş oluyoruz) Baklavanın
tam ortasına bolca ceviz serpelim. Kalan 20 bezeyi de 10’ar 10’ar açarak
tepsiye yerleştirelim ve tepsiden taşan fazlalıkları keserek çıkartalım. Daha
sonra baklavayı dilimleyelim ve üzerine erittiğiniz tereyağını dökelim. Önceden
ısıtılmış 170° fırında ağır ağır pişirelim. Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında
soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
Not: Baklavayı önceden pişirip,
şerbetini bir gün sonra dökebilirsiniz. Bu durumda tatlı soğuk olacağından
şerbet sıcağa yakın olmalı. Biri sıcak iken biri soğuk olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder