MALZEMELER
|
Tabanı
için;
2
adet yemek tabağı kadar ufalanmış bayat kek(yada 2 paket kakaolu baton kek)
1
yemek kaşığı nutella(hazır kek kullanırsanız koymayın çünkü aşırı tatlı
olabilir. )
1
çay bardağından 1 parmak eksik süt
Karemel
için;
1 su
bardağı şeker
200
ml sıvı krema
Çikolatalı
kreması için;
3 su
bardağı süt
1
çay bardağı +1 tatlı kaşığı un
1 yemek
kaşığı kakao
1
çay bardağı şeker
80
gr bitter çikolata
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme süresi: 20 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Öncelikle çikolatalı kremayı
yapalım. Bir tencereye süt un şeker ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Sonra
ocağa alıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alınca içine
bitter çikolatayı kırıyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğuması için bir
kenara alalım ve ara ara karıştıralım. Karemel için şekeri bir tavaya koyup
erimesini bekliyoruz. Renk değiştirmeye başlayınca tahta kaşıkla hafif hafif
karıştırıyoruz. şeker tamamen eriyince oda sıcaklığındaki kremayı ilave
ediyoruz karıştırıyoruz ve topaklanan şeker eriyene kadar kısık ateşte
bırakıyoruz. Şeker eriyince ocağı kapatıyoruz. Tabanı için iki yemek tabağı
kadar ufalanmış keki karıştırma kabına alıyoruz. 1 yemek kaşığı nutellayı sütle
eritiyoruz ve kekin üzerine ilave edip yoğuruyoruz. Keki hazır kullanacaksanız
nutellaya gerek yok aşırı tatlı olabilir. 28 cmlik kelepçeli kalıbın dibine
hindistan cevizi serpiyoruz. (harcımız yapışmasın diye) Kek harcını kaliba
güzelce bastırıyoruz. Üzerine soğuk kremayı, soğuk karemelin üzerine de soğuk
olan çikolatalı kremayı döküyoruz. Ve iyice soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
Servis zamanı istediğiniz gibi süsleyerek sunum yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder