9 Temmuz 2016 Cumartesi

Çikolatalı Karamelli Pratik Pasta


MALZEMELER

Tabanı için;
2 adet yemek tabağı kadar ufalanmış bayat kek(yada 2 paket kakaolu baton kek)
1 yemek kaşığı nutella(hazır kek kullanırsanız koymayın çünkü aşırı tatlı olabilir. )
1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
Karemel için;
1 su bardağı şeker
200 ml sıvı krema
Çikolatalı kreması için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı +1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
80 gr bitter çikolata

hazırlama süresi: 15  dakika
      pişirme süresi:  20  dakika


TARİFİN HAZIRLANIŞI



Öncelikle çikolatalı kremayı yapalım. Bir tencereye süt un şeker ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Sonra ocağa alıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alınca içine bitter çikolatayı kırıyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğuması için bir kenara alalım ve ara ara karıştıralım. Karemel için şekeri bir tavaya koyup erimesini bekliyoruz. Renk değiştirmeye başlayınca tahta kaşıkla hafif hafif karıştırıyoruz. şeker tamamen eriyince oda sıcaklığındaki kremayı ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve topaklanan şeker eriyene kadar kısık ateşte bırakıyoruz. Şeker eriyince ocağı kapatıyoruz. Tabanı için iki yemek tabağı kadar ufalanmış keki karıştırma kabına alıyoruz. 1 yemek kaşığı nutellayı sütle eritiyoruz ve kekin üzerine ilave edip yoğuruyoruz. Keki hazır kullanacaksanız nutellaya gerek yok aşırı tatlı olabilir. 28 cmlik kelepçeli kalıbın dibine hindistan cevizi serpiyoruz. (harcımız yapışmasın diye) Kek harcını kaliba güzelce bastırıyoruz. Üzerine soğuk kremayı, soğuk karemelin üzerine de soğuk olan çikolatalı kremayı döküyoruz. Ve iyice soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Servis zamanı istediğiniz gibi süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder