MALZEMELER
|
|||
Keki İçin:
3 yumurta 1 su bardağı galeta unu Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu. |
Şerbeti için
2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 paket vanilya. Kreması için: 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti Üzeri için: Hindistan cevizi. |
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Tatlının ilk önce şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su
karıştılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbetin altını kısıp 15
dakika kadar daha kaynatılır ve vanilya ilave edip soğumaya bırakılır. Keki
için de yumurtaları ve şekeri çırpıp diğer malzemeler sırası ile eklenip
karıştırılır, hafif yağlanmış silikon kalıplara 1 yemek kaşığı kadar konur.
180°fırında pişirilir. Pişen kek kalıplardan çıkarılır. Bir dakika sonra
soğumuş şerbet üzerine dökülür. Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeler
konup karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca altını kapatıp krem şantiyi ekleyip
mikserle çırpılır. Soğuduktan sonra üzerine kaşıkla krema dökülür. Üzerini
süslemek için hindistan cevizi dökerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder