6 Temmuz 2016 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı



MALZEMELER

 

Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu.





Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya.
Kreması için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için:

Hindistan cevizi.


TARİFİN HAZIRLANIŞI


Tatlının ilk önce şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su karıştılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbetin altını kısıp 15 dakika kadar daha kaynatılır ve vanilya ilave edip soğumaya bırakılır. Keki için de yumurtaları ve şekeri çırpıp diğer malzemeler sırası ile eklenip karıştırılır, hafif yağlanmış silikon kalıplara 1 yemek kaşığı kadar konur. 180°fırında pişirilir. Pişen kek kalıplardan çıkarılır. Bir dakika sonra soğumuş şerbet üzerine dökülür. Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeler konup karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca altını kapatıp krem şantiyi ekleyip mikserle çırpılır. Soğuduktan sonra üzerine kaşıkla krema dökülür. Üzerini süslemek için hindistan cevizi dökerek servis edilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder