MALZEMELER
|
||
1 paket
krema (200ml)
1,5 su bardağı
süt
1 yaprak jelatin 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 1 paket çilekli ve ahududulu sos
Not: Krema marketlerde küçük süt paketlerinde satılıyor
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
1,5 su bardağı süte kremayı
vanilyayı, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip kaynayana kadar ara
sıra karıştırarak pişiriyoruz. Diğer yandan yaprak jeletini suda yumuşatarak
kaynattığımız karışıma ekliyoruz. Önceden ıslatılmış kuplara koyarak ılındıktan
sonra buzdolabına koyuyoruz. Ayrı bir yerde çilekli ve ahududulu sosu
üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Yiyeceğimiz zaman tatlıyı bir bıçak
yardımıyla kasenin kenarından hava aldırarak tabağa ters
çeviriyoruz. Üzerine hazırladığımız çilekli ve ahududulu sosu döküp
servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder