MALZEMELER
|
8-9
su bardağı tavuk suyu
2
yemek kaşığı un (tepeleme)
3
yemek kaşığı arpa veya tel şehriye
2
yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
3
diş dövülmüş sarımsak
Üzeri
için
Kuru
nane
Tereyağı
hazırlama
süresi: 5 dakika
pişirme
süresi: 30 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Zeytin yağı ve unu
tencereye alalım. 5 dakika kadar kavuralım. Tavuk suyunu ilave edelim. Tuz,
sarımsak ve karabiberi de katıp kaynamaya bırakalım. Bu arada topaklanma olursa
blenderden geçirelim. Kaynayan çorbamızın içine şehriyeyi de katalım.
Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Üzerine tereyağında kavurduğumuz naneyi de çorbamızın üzerine dökelim. Limon
eşliğinde servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder