MALZEMELER
|
2
adet yumurta ( Birinin sarısı üzerine )
1
çay bardağı irmik
1
çay bardağı pudra şekeri
1
çay bardağı sıvı yağ
1
çay bardağı yoğurt
150
gr eritilmiş margarin veya tereyağ
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
1
fiske karbonat
1
tatlı kaşığı sirke
4. 5
su bardağı un
İçi
Malzemesi İçin ;
Bir
kase çekilmiş ceviz İçi
Şerbet
İçin;
3 su
bardağı şeker
3. 5
su bardağı su
Birkaç
damla limon suyu
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme
süresi : 20 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için şeker
ve su tencereye konulup çırpılır orta ateşte kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkılıp 2-3 dakika sonra altı
kapatılıp soğumaya bırakılır. İrmik, pudra şekeri, yumurta, yoğurt, sıvı yağ,
eritilmiş margarin (tereyağ), vanilya ve sirke derince bir kaba alınır. Ve
çırpılır.1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu konulur ve çırpılır. Yavaş
yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır. Kulak memesi kıvamında yumuşak
olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı hale
getirilir. İçine ceviz konulup rulo halinde sarılır. Biraz açtırarak esnetip
iki ucu öne getirilip sıkıştırılıp birleştirilir. Resimde de görebilirsiniz. Tepsiye
dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fındık konulur. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra ilk sıcaklığı
çıkınca 1 dakika sonra şerbeti dökülür. Hepsinin üzerine gelecek şekilde kepçe
ile şerbetlenir.Üzerikapatılarakiyiceiçineçekmesibeklenir.
,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder