7 Temmuz 2016 Perşembe

Cevizli Damla Tatlısı


MALZEMELER
2 adet yumurta ( Birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
150 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
4. 5 su bardağı un
İçi Malzemesi İçin ;
Bir kase çekilmiş ceviz İçi
Şerbet İçin;
3 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

hazırlama süresi: 15 dakika
pişirme süresi : 20 dakika

TARİFİN HAZIRLANIŞI



Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye konulup çırpılır orta ateşte kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkılıp 2-3 dakika sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır. İrmik, pudra şekeri, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş margarin (tereyağ), vanilya ve sirke derince bir kaba alınır. Ve çırpılır.1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu konulur ve çırpılır. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır. Kulak memesi kıvamında yumuşak olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı hale getirilir. İçine ceviz konulup rulo halinde sarılır. Biraz açtırarak esnetip iki ucu öne getirilip sıkıştırılıp birleştirilir. Resimde de görebilirsiniz. Tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fındık konulur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca 1 dakika sonra şerbeti dökülür. Hepsinin üzerine gelecek şekilde kepçe ile şerbetlenir.Üzerikapatılarakiyiceiçineçekmesibeklenir.






,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder