MALZEMELER
|
4
adet tavuk baget
1
adet kuru soğan
1
adet domates
1
adet çarliston biber
1 çay
kaşığı tuz, karabiber, tozşeker
1
yemek kaşığı tereyağ
1
yemek kaşığı sıvı yağ
1
küçük kase pirinç
2, 5
küçük kase tavuk suyu
Üzeri
için 1 adet domates ve1 adet çarliston biber
hazırlama
süresi: 30 dakika
pişirme süresi: 40 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Tavukları haşlayın .Pirinci
ılık tuzlu suda biraz bekletin .İki üç defa yıkayın tavaya yağları koyun
rendelenmiş soğanı domates koyup iki üç kavurun tuzu toz şekeri karabiber
serpin karıştırın .Beş dk kısık ateşte pişirin sonra pirinci ekleyin .Beş dk
kısık ateşte pirinci de kavurun .İnce doğranmış biberi ekleyin karıştırın iki
dk kısık ateşte pişirin sonra tepsiye bu malzemeyi yayın üzerine haşladığımız
tavuk bagetleri yerleştirin yavaşca suyunu gezdirerek dökün doğranmış
domates ve biberle süsleyin .Tekrar biraz tuz serpin .Suyunda bagetlerin
üzerine bagetlerin üzerine kaşık yardımı ile dökün .Ocağın üzerinde biraz sulu
kalacak şekilde kısık ateşte pişirin .Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
15-20 dk suyunu fırında iyice çekene kadar pişirin birazcık karabiber serpin

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder