9 Temmuz 2016 Cumartesi

Tavuklu Büryan Tarifi


MALZEMELER

4 adet tavuk baget
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet çarliston biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber, tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük kase pirinç
2, 5 küçük kase tavuk suyu
Üzeri için 1 adet domates ve1 adet çarliston biber

hazırlama süresi: 30  dakika
      pişirme süresi:  40  dakika

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Tavukları haşlayın .Pirinci ılık tuzlu suda biraz bekletin .İki üç defa yıkayın tavaya yağları koyun rendelenmiş soğanı domates koyup iki üç kavurun tuzu toz şekeri karabiber serpin karıştırın .Beş dk kısık ateşte pişirin sonra pirinci ekleyin .Beş dk kısık ateşte pirinci de kavurun .İnce doğranmış biberi ekleyin karıştırın iki dk kısık ateşte pişirin sonra tepsiye bu malzemeyi yayın üzerine haşladığımız tavuk bagetleri yerleştirin yavaşca suyunu gezdirerek dökün doğranmış domates ve biberle süsleyin .Tekrar biraz tuz serpin .Suyunda bagetlerin üzerine bagetlerin üzerine kaşık yardımı ile dökün .Ocağın üzerinde biraz sulu kalacak şekilde kısık ateşte pişirin .Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk suyunu fırında iyice çekene kadar pişirin birazcık karabiber serpin 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder