6 Temmuz 2016 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



MALZEMELER

 

2 paket kemal paşa
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Kreması İçin:
1lt süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı margarin
2 paket vanilin



Üzeri İçin:

2 paket toz şanti
1 su bardağı soğuk süt
hindistan cevizi


TARİFİN HAZIR


Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirip büyük dikdörtgen borcama düzgünce sıra sıra yerleştirin. Kreması için tencereye vanilin ve margarin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan alın ve kemal paşaların üzerlerine döküp üzerini kaşık ile düzleyip soğumaya bırakın. Şanti ve sütü çırpıp soğuyan tatlının üzerine düzgünce sürüp bol hindistan cevizi serpiştirip buzdolabına koyup 1-2 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder