MALZEMELER
|
|||
2 paket kemal paşa
4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Kreması İçin: 1lt süt 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı nişasta
1
tatlı kaşığı margarin
|
Üzeri İçin:
2 paket toz şanti 1 su bardağı soğuk süt hindistan cevizi |
||
TARİFİN HAZIR
Şeker ve suyu tencereye koyup
kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirip büyük
dikdörtgen borcama düzgünce sıra sıra yerleştirin. Kreması için tencereye
vanilin ve margarin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli
karıştırarak koyulaşana kadar pişirip vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan
alın ve kemal paşaların üzerlerine döküp üzerini kaşık ile düzleyip soğumaya
bırakın. Şanti ve sütü çırpıp soğuyan tatlının üzerine düzgünce sürüp bol
hindistan cevizi serpiştirip buzdolabına koyup 1-2 saat bekledikten sonra
dilimleyerek servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder