12 Temmuz 2016 Salı

Sodalı Börek

MALZEMELER

6 adet yufka.
Sosu İçin:
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağı,

3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),

Yarım şişe soda veya maden suyu.
İçi İçin:
Tuzsuz lor peyniri,
İnce kıyılmış maydanoz.
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı,
Çörek otu,
Susam.



TARİFİN HAZIRLANIŞI
İçi için; bir kaba lor peyniri ve maydanozu koyup iyice karıştıralım. Sosu için; bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurtaları ve maden suyunu koyup iyice çırpalım. Fırın tepsisini yağlayalım. 1 ci yufkayı tepsinin içini kaplayacak şekilde büzüştürerek serelim. Yufkanın üzerine bolca sostan sürelim. 2 ci yufkayı tepsiye yerleştirip soslayalım. 2 ci yufkanın üzerine peynirli harçtan serpelim. Sonra 3 cü ve 4 cü yufkanın arasına sostan sürerek tepsiye yerleştirelim. 4 cü yufkanın üzerine peynirli harçtan serpelim. Son olarak aralarına sos sürüp 5 ci ve 6 ci yufkayı tepsiye yerleştirelim. Kalan sosu hazırladığımız böreğin üzerine dökelim. Daha sonra böreği istediğimiz şekilde dilimleyelim. Kalan maden suyunu da böreğin üzerine döküp bu şekilde en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim.Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder