MALZEMELER
|
6 adet
yufka.
Sosu
İçin:
1 su
bardağı süt,
1 su
bardağı sıvı yağı,
3
adet yumurta (birinin sarısı üzerine),
Yarım
şişe soda veya maden suyu.
İçi
İçin:
Tuzsuz
lor peyniri,
İnce
kıyılmış maydanoz.
Üzeri
İçin:
Yumurta
sarısı,
Çörek
otu,
Susam.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
İçi için; bir kaba lor
peyniri ve maydanozu koyup iyice karıştıralım. Sosu için; bir kaba sütü, sıvı
yağı, yumurtaları ve maden suyunu koyup iyice çırpalım. Fırın tepsisini
yağlayalım. 1 ci yufkayı tepsinin içini kaplayacak şekilde büzüştürerek
serelim. Yufkanın üzerine bolca sostan sürelim. 2 ci yufkayı tepsiye
yerleştirip soslayalım. 2 ci yufkanın üzerine peynirli harçtan serpelim. Sonra
3 cü ve 4 cü yufkanın arasına sostan sürerek tepsiye yerleştirelim. 4 cü
yufkanın üzerine peynirli harçtan serpelim. Son olarak aralarına sos sürüp 5 ci
ve 6 ci yufkayı tepsiye yerleştirelim. Kalan sosu hazırladığımız böreğin
üzerine dökelim. Daha sonra böreği istediğimiz şekilde dilimleyelim. Kalan
maden suyunu da böreğin üzerine döküp bu şekilde en az 4 saat buzdolabında
dinlendirelim. Dinlenen böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam
serpelim.Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder